U kunt een andere zorgverzekeraar kiezen

Vorig jaar wisselden maar liefst 1,4 miljoen mensen van zorgverzekeraar. De meeste mensen stapten over omdat ze een lagere premie wilden. In de loop van de jaren is de ontevredenheid over de premie gestegen van 29% in 2019 tot 46% in 2023. Ontevredenheid over de kwaliteit van de zorg wordt door overstappers niet of nauwelijks genoemd.

Premies omhoog, zorgtoeslag omlaag
Ook dit jaar zal de premie een belangrijke rol spelen in het overstapseizoen, vooral omdat de zorgpremie in 2024 duurder wordt. Gemiddeld komt de maandpremie voor de basisverzekering uit op 147 euro, een stijging van negen euro. Bedenk ook dat de maximale zorgtoeslag daalt van 154 euro naar 127 euro per maand, een verschil van 27 euro. Bij elkaar kunt u dus zomaar 36 euro per maand duurder uit zijn. Zorgverzekeringen vergelijken wordt daarom meer dan ooit de moeite waard. Dat kan ingewikkeld zijn, want er zijn heel veel polissen en u wilt misschien ook nog naar de aanvullende verzekeringen kijken. Een heel gedoe. Geef uw wensen daarom aan ons door, wij zoeken dan de best passende zorgpolis.

Naturapolis is voordeliger
Is een lage premie voor u het belangrijkst? U kunt besparen op de premie door andere keuzes te maken. Zo is een naturapolis voordeliger dan een restitutiepolis. Het nadeel van de naturapolis is dat de zorgkosten alleen volledig vergoed worden als u zich laat behandelen door een zorgaanbieder met wie de verzekeraar een contract heeft. Is er geen contract dan krijgt u maar een deel vergoed. Overigens bieden steeds minder zorgverzekeraars een restitutiepolis aan. Wel kunt u soms een combinatiepolis afsluiten, waarbij alleen bepaalde behandelingen vergoed worden zoals met een naturapolis. Voor de andere zorg heeft u een vrije keuze.

Aanvullend verzekeren en eigen risico
Een andere besparing kunt u realiseren door een eenvoudigere aanvullende verzekering of zelfs alleen een basisverzekering te kiezen. Stel u daarom de vraag welke zorg u echt vergoed wilt hebben naast de zorg in het basispakket. Verder kunt u boven op het verplichte eigen risico van 385 euro nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tussen 100 en 500 euro. Maar pas op! Als met een beperkte dekking en een hoog eigen risico, kunt u voor hoge kosten kunnen te staan als daadwerkelijk veel zorg gebruikt en als u onverzekerde zorg nodig heeft.

Wij zorgen voor een overstap
Wilt u van zorgverzekering veranderen? Wij vergelijken uw zorgverzekering met het aanbod van andere verzekeraars. Als u aangeeft wat uw wensen zijn, zoeken wij de zorgpolissen die daarbij passen en kunt u een keuze maken. Wij maken dan de overstap voor u in orde en u weet dat u volgend jaar weer goed verzekerd bent.